Vážení milovníci kakaa, 27.12. - 1.1. má eshop chvilku oddechu, objednávky budu tedy expedovat až od 2.1. :-)

Jak si připravit ceremoniální kakao?

Ceremoniální kakao se od běžného kakaa liší nejen svými účinky, ale i způsobem přípravy. Nejde o kakaový prášek, na který jste možná byli zvyklí, ale o pevnou hmotu ze 100% kakaových bobů. Příprava takového nápoje má svá specifika. Nemusíte se ale bát – zvládne to každý! :-) V tomto článku si ukážeme, jak ceremoniální kakao jednoduše připravit a vychutnat si jeho plnou, bohatou chuť.

INGREDIENCE

  • 15 g kakaové hmoty 
  • 150 ml vody - ideálně filtrované
  • 50 ml mléka - kvalitní rostlinné (např. tučné kokosové nebo bio kravské od volně se pasoucích krav)
  • 1 lžička přírodního sladidla dle vaší chuti - kokosový cukr, datlový cukr, med...
  • Špetka koření - skořice, kardamom, vanilka, sůl, kajenský pepř 

PROPRIETY

  • Váš oblíbený hrneček o objemu cca 200 ml
  • Nůž na nakrájení hmoty
  • Něco na ušlehání - french press, mixér, metlička, napěňovač mléka, mollinilo...

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnečku připravte kakaovou hmotu - buď pecičky (PeruEkvádorBolívie) nebo blok (Bali), který je potřeba nakrájet na menší kousky, aby se lépe rozpustil. Doslaďte vaším oblíbeným přírodním sladidlem a kořením. Zalijte vodou o maximální teplotě 75 °C (teplota, která je dostatečná na to, aby se kakao rozpustilo, ale zároveň je šetrná k cenným látkám, které kakao obsahuje - antioxidanty a další účinné látky). Přidejte mléko. Na závěr už jen zbývá kakao našlehat, což je naprosto klíčový krok, pokud si chcete připravit výborné kakao. Tím docílíte toho, že se všechny ingredience důkladně promíchají a vytvoří krásnou kakaovou pěnu.